Zandhoveninternational.be

Waarom is Twente zo uniek?

Wie nog nooit naar Twente is geweest moet dat snel maar eens gaan ontdekken. Het is een landstreek die je zeker eens hebt moeten bezoeken. Deze landstreek heeft echt een reden om uniek te zijn en dit is waarom het uniek is.

De Molen vanTradities

en gebruiken

De tradities en gebruiken van de Tukkers zit veel waarde aan voor hen. Dit staat vaak in het teken van de verbondenheid. Een aantal gebruiken die de Tukkers hebben zijn de Twentse paasvuren, klootschieten, kroamschudden, midwinterhoornblazen en carbid schieten.

Het Twentse dialect

Het Twentse dialect is heel erg typerend voor deze Regio. De tukkers zijn onmeunig (ontzettend) trots op hun taal en daarom is het ook dat het dialect nog steeds volop gesproken wordt. Mensen uit andere delen van Nederland moeten het Dialect echt ontcijferen willen ze dit kunnen begrijpen. Twente heeft zelfs een Twents woordenboek.

De lekkerste en verste

streekproducten

In Twente hebben ze veel verse streekproducten. Daarom mogen ze ook niet ontbreken als unieke Twentse eigenschap. In Twente zijn heel erg veel lekkernij die je zeker eens moet proberen. Zo zijn de volgende lekkernij toch wel een soort van favoriet:

●       Twentse bakleverworst

●       Krentenwegge

●       Twents Bokbier

●       Boerenmetworst

De Twentse gastvrijheid

Wanneer je eens door wilt brengen in Twente dan kan je een hotel boeken. De gastvrijheid in de Twentse streek is heel groot. Hotels nemen de gastvrijheid dan ook heel serieus. Ook wanneer je gewoon door een plaats heen wandelt zullen de mensen je vrolijk gedag zeggen en je zeker niet met een lange neus aankijken.

Military Boekelo Enschede

Ieder jaar wordt er de Military Boekelo Enschede in Twente gehouden. Dit is een paardensportevenement waar internationale kampioenen en olympische medaillewinnaars aan deelnemen. Er vinden drie disciplines plaats namelijk dressuur, springen en cross country. Zelfs honden zijn hier welkom op het evenement.

Wil je eens heerlijk kunnen genieten in ons eigen Nederland, dan is een leuke vakantie in Twente zeker de moeite waard met al zijn unieke aspecten en eigen gewoontes.