Zandhoveninternational.be

Welke natuurgebieden kun je in

Twente vinden

Ben jij er aan toe om eens even te onthaasten dan kan je dat zeker heel erg goed in de Twentse natuur. Helemaal als je ook nog eens van de landelijke sfeer bent. In de natuur van Twente kan je heerlijke wandelingen of fietstochten maken maar ook vanaf het water kan je volop genieten van de Twentse natuur.

Natuurgebieden in Twente

In Twente kan je een hele mooie natuur vinden en daar zijn dan ook de nodige natuurgebieden te vinden. Deze zijn allen even mooi om te mogen bezoeken een aantal wil je zeker weten:

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Dit is een heuvelrijk natuurgebied midden in Overijssel wat vooral begroeid is met heide, bos en zandvlakten. Er zijn verschillende heuvels te vinden hier waarvan de hoogste vijfenzeventig meter hoog is. In dit Nationale Park is het rijk aan flora en fauna. Er zijn veel mooie wandel en fietsroutes die je kan volgen in dit Nationaal Park.

Het

Vechtdal

Het Vechtdal is het breedste deel van de Overijsselse Vecht. Dit is een rivier. Het Vechtdal is erg populair bij veel toeristen. Je kunt er heerlijke wandel en fietstochten maken. Het Pieterpad is toch wel het meest bekend. Dit is een wandelroute tussen Ommen en Coevorden (Drenthe). Het is ook mogelijk om een boottochtje te maken om op die manier van de natuur te kunnen genieten. Er is zelfs de mogelijkheid om een bootje te huren om zelf op ontdekking te gaan.