Hoewel door ons in 2017 nog een Twenterand Kanaalrace is georganiseerd die in menig opzicht een succes was, heeft het stichtingsbestuur in nauw en goed overleg met de organisatiewerkgroep besloten om te stoppen met het evenement.

Er komt geen vervolg op de 22e (en dus de laatste) editie van vorig jaar.

Wij vinden het jammer dit besluit, na 22 mooie Kanaalraces, te hebben moeten nemen.

Financiële redenen – de laatste jaren teerde de Stichting Twenterand Kanaalrace jaarlijks in op haar financiële buffer – zijn een niet onbelangrijk argument voor ons besluit.

Ook het feit dat we voor 2018 opnieuw op zoek moesten naar weer een andere locatie en de wetenschap dat het aantal plaatselijke deelnemers al jaren tanende was hebben meegespeeld.

De hoofdreden is echter het uiteen dreigen te vallen van de huidige organisatiewerkgroep. Velen uit de commissie hebben zich jaren achtereen ingezet voor onze organisatie. Hoewel er waarschuwingen zijn geweest, zijn we er te laat mee geweest om geleidelijk nieuw bloed en fris elan te werven. Uitgezonderd in deze zijn de juryzaken, waar opvolging wel voor geregeld was. Tijdens het evaluatiemoment bleek dat door diverse oorzaken en (persoonlijke) redenen op meerdere (te veel) plekken binnen de commissie vacatures zouden ontstaan, waardoor het organiseren van een volgende editie voor de commissie een brug te ver werd.

Wij vertrouwen erop dat u, die in voorbije jaren deelnemer was van ons evenement begrip kunt opbrengen voor ons besluit de Twenterand Kanaalrace niet meer te organiseren.

Met vriendelijke groeten,

Namens de Stichting Twenterand Kanaalrace

Jan Zomer, voorzitter

Reacties zijn gesloten.